Politika Udarno Vijesti

SDA: Premijer Musić bez valjanih argumenata optužuje naše zastupnike

Kantonalni odbor SDA Sarajevo odbacuje posljednje izjave u medijima premijera kantonalne Vlade Fikreta Musića kao neosnovane i u krajnjoj liniji špekulantske.

Premijer Musić bez ikakvih valjanih argumenata optužuje zastupnike SDA u Kantonalnoj skupštini da su prekršili partnerski sporazum dvije stranke kada nisu podržali Zakon o osnovnom obrazovanju kako ga je preložio SDP-ov ministar Emir Suljagić i Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima, koji je predložio resorni ministar i Suljagićev stranački kolega Muhamed Budimlić.

Pritom premijer tvrdi da je rad skupštine Kantona navodno „opterećen stanjem unutar Kantonalnog odbora SDA Sarajevo“.

Podsjećamo premijera Musića da je jednoglasno izjašnjavanje svih zastupnika SDA u Kantonalnoj skupštini o dva „sporna zakona“ rezultat preciznih odluka i smjernica vrha SDA da ti zakoni u predloženom obimu i sadržaju za SDA nisu prihvatljivi. Istovjetan stav o tome, naravno, ima i Kantonalni odbor SDA.

Također, podsjećamo premijera Musića da je u partnerskom sporazumu o koaliciji dvije stranke prioritet dat rješavanju ekonomskih i socijalnih problema građana Kantona Sarajevo i zato nas čudi ovolika žurba sa usvajanjem izmjena zakona o obrazovanju i policiji.

 

Fena/Informer.ba