Izdvojeno Politika Udarno Vijesti

SDA: Radončić se valja u živom blatu političkog neuspjeha, birači su odbacili lažnog cara Šćepana Malog…

Stranka demokratske akcije (SDA) ocijenila je danas da hajka koju još od prošlogodišnje predizborne kampanje protiv ove stranke vode Fahrudin Radončić i njegovi mediji kulminira posljednjih dana.

Iz SDA su saopćili da Radončić, koji se “valja u živom blatu vlastitog političkog neuspjeha”, jer ga je kandidat SDA Bakir Izetbegović pobijedio u utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, nikako se ne miri sa činjenicom da ga javnost i birači nisu prihvatili.

“Bh. javnost i birači odbacili su lažnog cara Šćepana Malog i njegovo krivotvoreno političko mesijanstvo. U svom jučerašnjem nastupu u dnevniku FTV, Fahrudin Radončić otišao je i korak dalje u svom političkom licemjerstvu i dezorijentiranosti. Javnost ga je sada upoznala i kao lažnog portparola SDP-a i osobnog glasnogovornika Zlatka Lagumdžije”, ističe se u saopćenju.

Navodi se da se pritom on predstavlja kao navodni lider opozicije, te dodaje da samo nije jasno kako je neko opozicija jednoj članici vladajuće koalicije – SDA, dok istovremeno hvalospjevima obasipa drugu članicu te iste koalicije – SDP, demonstrirajući neviđenu poniznost prema njenom predsjedniku Lagumdžiji.

“Jasno je, naravno, da to Radončić radi iz paranoičnog straha od procesuiranja i očito smatra da bi mu upravo lider SDP-a mogao biti zaštita od pravne države. Lažni car Šćepan Mali optužuje SDA za ekonomsko stanje u državi, a zaboravlja da je u tih dvadeset najtežih godina, upravo za vrijeme i uz obilatu pomoć vlasti koju je predvodila SDA baš on stekao enormno lično bogatstvo i nesmetano razvijao svoj medijski sistem”, ističu u SDA.

Iz ove stranke dalje dodaju da također, dok dijeli lekcije drugima o nemanju razvojne vizije i lošem ekonomskom oporavku zemlje, “samoproglašeni ekonomski supergenije Radončić” masovno dijeli otkaze u “Avazu”, smanjuje plaće uposlenicima, kasni s plaćanjem honorara saradnicima i tako dalje.

“Naročito je upadljiva Radončićeva snishodljivost i kukavičluk kada treba odgovoriti Miloradu Dodiku na njegove secesionističke pokliče i vrijeđanje Bošnjaka. Takav se pokazao i u dnevniku FTV-a. On sistemski minimizira opasnost od srpskog secesionizma i politike koju vodi Dodik, a svaku priliku koristi da blati izabrane predstavnike bošnjačkog naroda u vlasti. Svakome bi trebalo biti jasno zbog čega i za koga to radi samoproglašeni intelektualac iz Vučitrna”, naglašava se u saopćenju.

U konačnici se zaključuje da predsjednik SBB-a danas podmeće kukavičje jaje vehabizma i mudžahedina, kao što već godinama drugima podmeće svoj stvarni sumnjivi kriminalni identitet.

“Za početak ozbiljne rasprave o ovoj temi, bilo bi dobro da javnosti kaže gdje je i s kim bio onog dana kada je sumanuti terorist Jašarević pucao po američkoj ambasadi”, poručuju iz SDA.

 

Fena/Informer.ba