Politika Udarno Vijesti

SDS: Velika koalicija sa SNSD-om moguća samo u ratnim okolnostima

Velika koalicija sa SNSD-om imala bi smisla samo ako bi bila formirana da bi se postiglo jedinstvo u situacijama kao što je ratna opasnost ili neka druga duboka kriza u kojoj bi se zemlja našla, rekao je predsjednik SDS-a Mladen Bosić.

“Prema vladajućim političarima, ovdje nema krize pa nema ni potreba za jedinstvom, a zajednički koncept bio bi podjela fotelja. S druge strane manje opozicione stranke, koje se nalaze u problemima, pokušale su da na osnovu podmetanja o SDS-ovoj navodnoj kolaboraciji, prikažu sebe kao jedinu opoziciju i tako vrate dio poljuljanog rejtinga”
, rekao je Bosić.

On smatra da je jedan od uslova da dođe do promjene političikih odnosa u BiH da dio međunarodne zajednice prestane da šalje signale kako je moguće da dođe do promjene Dejtona, bez dobrovoljnog pristanka svih strana.

“Međunarodna zajednica odgovorna je za situaciju u kojoj smo se našli. Glupo je čekati da dođu novi ljudi, jer je stvaranje novih političkih elita uvijek dugotrajan proces, osim u revolucijama”
rekao je Bosić za “Ekstra magazin”.

On je ocijenio da neformiranje izvršne vlasti u BiH nema neku dublju političku pozadinu, koja ima veze sa ukupnim odnosima u regionu.

Srna/Informer.ba