BiH Vijesti

Šef EUPM Stefan Feller u radnoj posjeti MUP-u TK

Šef Policijske misije Europske unije u BiH (EUPM) Stefan Feller boravio je jučer sa suradnicima u radnom posjetu Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona, gdje se sastao s ministrom unutrašnjih poslova Begom Gutićem i v.d. policijskog komesara Fadilom Šljivićem.

Kako je priopćeno iz MUP-a, Feller je sa svojim domaćinima  razgovarano o trenutnom stanju sigurnosti na području Tuzlanskog kantona, sigurnosnoj situaciji i događajima na području Gornje Maoče, programskim ciljevima MUP za 2012. godinu te o Zakonu o unutarnjim poslovima.

On je tom prigodom podržao donošenje Zakna o unutarnjim poslovima, uz konsultaciju i sudjelovanje svih relevantnih subjekata.

Na ssastanku je istaknut i značaj međusobne suradnje svih agencija za provođenje zakona u BiH, s ciljem učinkovitijeg suprotstavljanja i suzbijanja svih oblika kriminala, posebno organiziranog.

Nakon sastanka, predstavnici MUP i EUPM-a prisustvovali su konferenciji na temu “Jačanje uloge žena u zajednici i osnažene žene”. Konferencija je održana  u Kući plamena mira u povodu obilježavanja jedanaeste godišnjice donošenja Rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a 1325, koja se odnosi na žene, mir i sigurnost.

 

Fena/Informer.ba