BiH Izdvojeno Vijesti

Sefer Halilović oštro osudio izjave Milorada Dodika

Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS-Sefer Halilović) osudila je danas posljednje izjave predsjednika RS-a Milorada Dodika u kojima konstantno negira opstanak cjelovite Bosne i Hercegovine.

U ovoj stranci smatraju da se radi o nastavku protivdejtonskog djelovanja i talasanju i stvaranju još veće krize i usložnjavanja političkih prilika u Bosni i Hercegovini kako bi se u što većoj mjeri umanjio ionako oslabljen rejting BiH kod međunarodne zajednice.

Izjave Milorada Dodika imaju za cilj uznemiravanje domaće javnosti te slanje poruke međunarodnoj zajednici o nemogućnosti uspostave vlasti i u konačnici već poznati nastavak secesionističke politike koja je poražena i osuđena pred Međunarodnim sudom. S druge strane, Dodik je do sada pokazao da njegovim političkim potezima upravljaju, vrlo često, drugi, i da on lično nema hrabrosti za ostvarenje bilo koje od velikog broja njegovih politički suludih ideja“, ističe se u saopćenju BPS-Sefer Halilović.

BPS-Sefer Halilović poručuje da kada je riječ o Bosancima i Hercegovcima koji vole svoju zemlju nikada neće dozvoliti da se BiH podijeli.

Jer, morate da znate jedno, a to je da ima dovoljno patriotskih snaga u BiH koji će je sačuvati, i da ona niti može niti hoće biti predmetom bilo čije secesionističke politike, jer to garantuje i njena hiljadugodišnja istorija“, zaključeno je u saopćenju.

 

Fena/Informer.ba

1 Comment

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • Tko je generale samo patriote koje su odbranile ovu zemlju mogu je i zaštiti,jer u vlasti su ljudi koji su za vrijeme agresije bili vani i sad bi da oni urede ovu zemlju e neće moći jer oni nemaju osjećaj koliko vrijedi ova naša gruda.