BiH Izdvojeno Udarno Vijesti

Semir Cerić Koke: Nisam učestvovao u planiranju ubistva Nasera Keljmendija

Na svjedočenju u slučaju ”Zijad Turković” svjedok Isljam Kalender izjavio je da je popularni pjevač Semir Ceerić Koke pomogao pri pokušaju ubistva Nasera Keljmendija na svadbi tako što je poslao Zijadu Turkoviću SMS da je ”Stari prisutan”

Turkovićev plan je bio da Nasera Keljmendija ubiju na svadbi njegovog sina. Infomaciju o lokaciji Turković je, prema Kalenderovim riječima, dobio do supruge Šejle Jugo-Turković i pjevača Semira Cerića Koketa, koji je bio angažiran da pjeva na Keljmendijevoj svadbi.

Povodom ovih izjava na sudu Semir Cerić Koke poslao je saopštenje medijima koje prenosimo u cjelosti,  a u kojem negira ove navode i tvrdi da mu je na ovaj način nanesena ogromna šteta.

Sadržaj pisma:

“U namjeri da rasvijetlim informacije koje me dovode u vezu s određenim osobama i događajima, želim upoznati širu javnost o relevantnim činjenicama. Mediji su prenijeli informacije sadržane u iskazu svjedoka u slučaju Turković, kojima je moje ime stavljeno u veoma ružan i neprimjeren kontekst. Te informacije se odnose na slanje SMS poruke prvooptuženom u pomenutom slučaju.

Nakon što sam upoznat o tome putem medija i prijatelja, prekinuo sam vrlo uspješnu turneju po SAD-u i vratio se u Sarajevo te se samoincijativno obratio nadležnim policijskim organima, kao i Tužilaštvu BiH. A sve u namjeri pružanja istinitih informacija o tome.

Istina je da sam prije dvije godine kupio restoran Toscana od pomenutog Turkovića kojeg poznajem više od dvadeset godina, a koji mi je bio i komšija. Istina je i da sam ja jedini vlasnik restorana Toscana, a ne da sam suvlasnik ili takvo nešto, kako to pojedini mediji spekuliraju.

Također, istina je da sam pjevao na svadbi koja se dovodi u vezu sa slučajem Turković, gdje su nastupali i moje kolege Aca Lukas i Dado Polumenta. S obzirom na to da su njih dvojica bili umorni, najveći dio mog pjevanja se odvijao upravo za stolom osobe koja je, navodno, trebala biti meta. Ne postoji nijedan razuman razlog da ja skoro cijelu noć provedem na mjestu koje je trebalo biti meta nečije monstruozne namjere ( u kojoj bi očigledno i ja nastradao), a da sam navodno znao za planiranje i izvršenje tog gnusnog čina.

Pored navedenog, bilo kakav moj doprinos u tim ružnim i opasnim stvarima je isključen i činjenicom da ja ne spadam u krug osoba koje su spremne učiniti zlo bilo kome.

Iz činjenica koje su prezentovane javnosti i nadležnim organima, očito je da je postojao pokušaj da se izmanipuliše moje ime i ličnost.

S obzirom na to da mi je zbog svega navedenog nanesena nesaglediva šteta, osjećam potrebu, ali i obavezu da se na ovaj način obratim javnosti, a posebno osobama koje poštuju moj rad i mene kao osobu te da jasno i odgovorno potvrdim nepostojanje mog bilo kakvog učešća u tim, navodno, planiranim gnusnim namjerama pojedinaca.

Ujedno, koristim priliku da uputim iskreno i duboko izvinjenje svim osobama koje su dovedene u zabludu i koje su na bilo koji način u vezi sa ovim događajem pretrpjele neugodnost ili razočarenje u svog Koketa, te da otklonim svaku dilemu u vezi sa mojom ličnošću.

O svim meni poznatim detaljima, vezanim sa ovim slučajem, upoznate su nadležne policijske strukture i Tužilaštvo BiH, a svi oni koji žele provjeriti moje iskaze mogu se obratiti nadležnim policijskim strukturama i Tužilaštvu BiH gdje će im sve biti mnogo jasnije.”, navodi se u saopćenju Semira Cerića Koketa.

 

Informer.ba