Izdvojeno Politika Vijesti

Šemsudin Mehmedović: SDP-u će biti najbolje da se vrati u opoziciju

Poslanik SDA u Predstavničkom domu parlamenta BiH Šemsudin Mehmedović poručio je danas da će ”SDP-u biti najbolje da se vrati u opoziciju”, a ne da, po poznatom klišeu, ”za sve loše u BiH osuđuje SDA”.

SDP-u će biti najbolje da se vrati u opoziciju, a ne da zamajava narod pričom o vjeronauci, novogodišnjim paketićima i direktorima osnovnih škola, kao i o drugim kadrovskim rješenjima kojima se isključivo bavi SDP kao svojim najvećim dostignućem u prvoj polovini mandata pobjedničke partije na posljednjim izborima’‘, naveo je Mehmedović u saopštenju.

Reagujući na kritike koje je predsjedavajući Predsjedništva BiH i visoki funkcioner SDP-a iznio u novogodošnjem intervjuu za ”Nezavisne novine” na račun SDA, Mehmedović je odbacio Komšićeve tvrdnje prema kojima ”SDA treba vremena da shvati da je narod zbog njene loše politike izabrao SDP i da zato nisu ni pobijedili na izborima”.

Mehmedoviću se ne sviđa ni Komšićeva ocjena da članovi SDA ”sigurno spadaju u red najodgovornijih i da su, kao stranka koja je na vlasti skoro dvadeset godina, jedan od glavnih krivaca za ukupno stanje u BiH, pa i za ovo sve što se danas dešava’‘, zbog čega je konstatovao da je ”u najmanju ruku čudna logika Željka Komšića”.

On podsjeća da je u najvišem vrhu vlasti u BiH, Predsjedništvu, pune četiri godine sjedio upravo Komšić zajedno sa Harisom Silajdžićem iz Stranke za BiH i Nebojšom Radmanovićem iz SNSD-a, te da kao hrvatski član Predsjedništva BiH ”nije ama baš ništa uradio da BiH dobije snažniju podršku izvana, ni putem OHR-a”.

Narod nije bio zadovoljan predstavljanjem Silajdžića pa je izabrao Bakira Izetbegovića, a Željko Komšić je dobio ubjedljivo najveću podršku iako nije radio svoj posao, ali je bio učesnik demonstracija sa boračkom populacijom protiv Vlade Federacije BiH. Sada borcima nije bolje, naprotiv, ali Željko ne izlazi na demonstracije. Zašto?”, pita Mehmedović.

Prema njegovj ocjeni, smiješno je i licemjerno to što Komšić u ime SDP-a sopstvenu nesosobnost pokušava da prebaci na političkog partnera, kojeg je sam izabrao – na SDA BiH.

 

Srna/Informer.ba