Politika Vijesti

Senad Šepić: Pozivamo sve odgovorne da ozbiljno shvate pitanje funkcioniranja državnih institucija

Pozivamo sve odgovorne da ozbiljno shvate pitanje funkcioniranja državnih institucija, posebno sad s aspekta usvajanja novog budžeta, odnosno budžeta za 2011. godinu, kazao je  Agenciji FENA potpredsjednik SDA Senad Šepić

Po njegovim riječima, postoji puno pravnih nejasnoća u samom našem pravnom sistemu, šta se dešava ukoliko dvije godine zaredom idemo na odluku o privremenom finansiranju.

Da ne bismo dolazili u poziciju da dovodimo u pitanje funkcioniranje institucija i uopće države BiH, očekujem, kazao je Šepić, da će politički predstavnici shvatiti važnost tog pitanja, da će sjesti i da će se ovaj put dogovoriti o principima i da ćemo usvojiti budžet.

„S druge strane, ukoliko ne dođe do toga, vjerujem da će oni koji imaju odgovornost za funkcioniranje države BiH, u prvom redu mislim na visokog predstavnika, raditi u potpunosti svoj posao i da on neće dozvoliti kao i cjelokupna međunarodna zajednica da se funkcioniranje države BiH dovede u pitanje i da će u tom slučaju, kad je u pitanju budžet, ali i neke druge odluke koje znače blokiranje života i blokiranje procesa rada državnih institucija, biti otkočene s njegove strane“, kazao je Šepić.

Fena/Informer.ba