Svijet Udarno Vijesti

Seriju zločina na dunavskoj adi počinio je monstrum iz Srbije Dragan Bajić

Portparol Nacionalnog istražnog biroa (NNI) Laslo Barta potvrdio je navode mađarskih medija da je glavni osumnjičeni za seriju zločina na dunavskoj adi Čepel, južno od Budimpešte, srpski državljanin Dragan Bajić (38).

Po njegovim riječima za Bajićem je u Srbiji izdata potjernica zbog više krađa. Barta je istakao da se Bajić i Janoš Č. sumnjiče za ubistva i pljačke, dok se ostalih pet, koji se, takođe, nalaze u pritvoru, terete samo za krađe.

Tijela četiri osobe iskopana iz zajedničke rake u dudinjaku sjevernog dijela ostrva još nisu identifikovana, ali se vjeruje da su u pitanju beskućnici koje niko ne traži.

Traga se, nastavio je portparol, a prenosi današnji “Mađar hirlap”, za još dvojicom nestalih iz Bajićevog okruženja, od kojih je jedan muškarac iz Diošda, naselja južno od Budimpešte.

Mađarski mediji, inače, u srijedu opširno prenose napise iz srpskih glasila o “monstrumu” iz Bačkog Gradišta, kojeg porodica nije vidjela niti bilo šta čula o njemu pune četiri godine.

Navodi se da Bajić nikada u životu nije radio, da se oduvjek bavio kriminalom, zbog čega je još kao 18-ogodišnjak dospio u popravni dom u Valjevu. Kasnije je izdražavao kaznu u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, pa u Zrenjaninu odakle je pobjegao i ilegalno ušao u Mađarsku.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je u srijedu da je osoba osumnjičena za zločine u blizini Budimpešte prošlog mjeseca – Dragan Bajić rođen u Vrbasu 1973. godine, dodajući da je MUP pomogao mađarskim kolegama u rasvjetljavanju njegovog identiteta.

Našem Interpolu je stigao dopis kolega iz Interpola Mađarske u cilju identifikacije osobe koja se tereti za brojna krivična djela. Radi se o Draganu Bajiću za kojim je naša policija raspisala potjernicu zbog razbojništva i bjekstva iz zatvora u Zrenjaninu“, precizirao je Dačić.

Resorni ministar tvrdi da je Bajić u Mađarskoj koristio, čak, 16 različitih imena građana s prostora bivše Jugoslavije.

Mađarskim kolegama smo pomogli u rasvjetljavanju identiteta osumnjičene osobe, bez obzira za koja krivična djela se tereti“, zaključio je Dačić u Operativnom centru nakon prezentacije “Tehnička dostignuća MUP-a Republike Srbije 2011”, prenose agencije.

 

Fena/Informer.ba