Svijet Udarno Vijesti

Šešelj bio klinički mrtav

Lider radikala Vojislav Šešelj bio je praktično klinički mrtav kada je primljen u bolnicu, izjavio je danas šef Komiteta za Šešeljevu odbranu Zoran Krasić.

Krasić je rekao da je Šešelj 6. januara bez svijesti prebačen u bolnicu u Hagu, da mu je cijelo tijelo bilo modro i da su mu u bolnici iz pluća izvadili nekoliko litara tečnosti.

“Prema medicinskom tumačenju, ove činjenice upućuju na to da je došlo do srčanog i plućnog zastoja, da je njegovo stanje bilo na ivici smrtnog ishoda, odnosno da je praktično bio u kliničkoj smrti“, rekao je Krasić na konferenciji za novinare.

On je naveo da se Šešelj i dalje osjeća veoma slabo, da ima aritmije i tahikardije i da ne znaju kakvom terapijom ga liječe.

Krasić je ocijenio da ovo potvrđuje da su u Haškom tribunalu namjerno zapostavljali njegovo zdravstveno stanje i onemogućavali liječenje, što je ravno pokušaju ubistva.

On je naveo da je Šešeljeva supruga Jadranka sa djecom danas otputovala za Hag i naglasio da SRS zahtjeva da se porodici omogući da ga posjeti.

Portparol Haškog tribunala Nerma Jelačić izjavila je juče da je Šešeljevo zdravstveno stanje “stabilno” i da “trenutno nema nikakvih naznaka da mu je život ugrožen”.

Ona je navela da Tribunal nije u mogućnosti da objelodani pojedinosti o Šešeljevom zdravstvenom stanju, jer to ne bi bilo u skladu sa međunarodnim standardima, uključujući i one Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, osim ako se on u pisanoj formi ne saglasi da to bude učinjeno.

 

Srna/Informer.ba