Svijet Udarno Vijesti

Šešelj se požalio što su Mladića iselili s njegovog sprata, tražio i godišnji odmor

Vojislav Šešelj u srijedu je izjavio da nije kriv u drugom postupku za nepoštovanje suda koji se vodi protiv njega.

On je tražio da mu se u ovom postupku omogući da ima pravnog zastupnika i rukovodioca slučaja, a istovremeno se požalio jer je Ratko Mladić prebačen s njegovog sprata u zgradi Sheveningena.

”Tražim da sud plati put i smeštaj Dejanu Miroviću i Nemanji Šaroviću koji su sa mnom i osnovnom slučaju koji se vodi protiv mene”, rekao je Šešelj.

On je u žalbi sudu praktično obavestio javnost da je u srijedu odlučeno da se Ratko Mladić izmjesti sa sprata na kojem su zajedno.

”Ta odluka donijeta zbog navodnog mog uticaja na Mladića. Istina je da jesam rekao Mladiću da ne prihvata bilo kog advokata koji se nalazi na spisku Tribunala. Frustriran sam takvim stavom da je Mladić možda stradao zbog mene’‘, rekao je Šešelj.

Lider SRS je tražio i godišnji odmor, kako je objasnio, poslije osam i po godina u sudu, objasnivši da je u pitanju zahtjev za privremeno puštanje na slobodu.

”Nema ko za mene da garantuje, jer ne želim da prihvatim garancije izdajničke prozapadne Vlade u Beogradu. Zato tražim da se popuni pravna praznina i da ja sam za sebe garantujem”, rekao je Šešelj, prenose agencije.

 

Fena/Informer.ba