Crna hronika Udarno Vijesti

Šest članova auto-mafije uhapšeno u Banjaluci

Banjalučka policija u akciji “Kasko” uhapsili su šest lica i izvršili pretrese na više lokacija u Banjaluci, Prijedoru i Kozarskoj Dubici.

U toku je ispitivanje osumnjičenih, koji su uhapšeni juče, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva Banjaluka, koje je naložilo sprovođenje istrage.

Osumnjičena lica su od 2009. do 2011. godine, na putničkim motornim vozilima koja su ukradena u evropskim zemljama i BiH, prekucavali brojeve šasija i motora i na osnovu falsifikovane inostrane dokumentacije i carinske dokumentacije, kao i pribavljenih ličnih karata građana, vršili registraciju vozila, a potom ih prodavali na teritoriji BiH i regiona.

Tužilaštvu su dostavljeni izvještaji o počinjenom krivičnom djelu protiv sedam osumnjičenih lica – K.M. (44), G.D. (40) i M.M. (36) iz Banjaluke, E.B. (37) iz Kozarske Dubice, O.S. (37) iz Prijedora, te Č.V. (61) koji je nastanjen u Banjaluci – zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela falsifikovanje isprave, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja i utaja.

Banjalučanin V.D. (36), koji je takođe obuhvaćen ovim izvještajem, već se nalazi u pritvoru u Kazneno-popravnom zavodu Tunjice po rješenju Okružnog suda u Banjaluci od 31. oktobra zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

“Nakon ispitivanja osumnjičenih, u nastavku istrage tužilac će odlučiti o potrebi za predlaganjem mjere pritvora, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena”, dodaje se u saopštenju banjalučkog Okružnog tužilaštva.

 

Srna/Informer.ba