BiH Izdvojeno Udarno Vijesti

Sestre Armina i Ermina Fazlić pronađene u kafani u Vlasenici

Sestre Armina (17) i Ermina Fazlić (15) iz tuzlanskog naselja Ši Selo, koje su nestale u nedjelju naveče, nađene su danas žive i zdrave u Vlasenici, potvrdio je njihov otac Emin.

Prema njegovim riječima, Armina i Ermina su pronađene danas oko 14 sati u jednom ugostiteljskom objektu u Vlasenici.

“Neko ih je vrbovao da bi ih seksualno iskoristio”, tvrdi Fazlić.

Kaže da ih je ugledao policajac, koji je primijetio da curice liče na one sa fotografija Fazlićevih kćerki.

“Na sebi su imale istu odjeću kao i onog dana kada su nestale. Primijetio je da nisu bile nimalo vesele. Upitao ih je kako se zovu, na što su one rekle neka sasvim druga imena. Razumljivo, jer ih je sigurno neko natjerao na to”, ispričao je Fazlić.

Policajac je odmah obavijestio kolege koje su brzo reagovale. Međutim, u tom trenutku desilo se nešto što Fazlić nije očekivao.

“Djecu je u policiju dovezao taksista, koji ih je i odvezao u taj ugostiteljski objekat. Poznato mi je njegovo ime, kao i ime gazde tog lokala, ali o njima ne bih sad govorio. Taj taksista je u policiji dao izjavu da su one dobrovoljno pristale da ih tamo odveze, a ja sam siguran da to nije tačno, nego da ih je neko vrbovao da bi ih seksualno iskoristio”, tvrdi Fazlić.

On je rekao da će zatražiti ljekarski pregled za obje kćerke.

Sestre se u nedjelju navečer nisu vratile iz šetnje.

Tinejdžerke su, prije nego što su nađene, posljednji put bile viđene u blizini Prinčeve džamije, stotinak metara od porodične kuće, i od tada im se bio izgubio svaki trag.

Armina je nosila crveno-bijelu majicu, dok je Ermina na sebi imala majicu crne boje.

“U šetnju su izašle oko 19 sati. Rekle su da neće dugo i da ne brinemo. Sati su prolazili, a one se nisu vraćale kući. Šok i nevjerica su zavladali kada smo ih zvali na mobitel, a s druge strane smo čuli automatsku poruku da su trenutno nedostupne”, ispričao je ranije Fazlić.

U ponedjeljak ujutro Emin Fazlić je cijeli slučaj prijavio službenicima MUP-a TK.

U tuzlanskoj policiji su odmah raspisali internu potjeru i počeli da provjeravaju lokacije i određene osobe koje su se mogle dovesti u vezu sa Arminom i Erminom Fazlić.

“Nikad ranije nismo imali problema s njima. Obje su odlične učenice. Armina je nedavno završila drugi razred Srednje ugostiteljsko-turističke škole s odličnim uspjehom. Ermina je također odlična i nakon završene osnovne škole upisala se u istu školu kao i sestra”, rekao je Fazlić.

Tek nakon što je prijavio nestanak svojih kćerki, Fazlić je saznao da je Armina izvjestan period viđana u lošem društvu.

On se bio uplašio da su mu kćerke otete.

Drugarice Armine i Ermine na društvenoj mreži Facebook su iskazale svoju zabrinutost zbog njihovog nestanka. Nikom od svojih drugarica se nisu javile.

Armina je svojevremeno trenirala karate u KBS Tuzla Sinbra. Međutim, otkako je završila osnovnu školu, prije dvije godine, više se nikad nije pojavila na treningu.

Nezavisne/Informer.ba