Crna hronika Udarno Vijesti

Šezdesetpetogodišnjak preminuo na Panonskim jezerima u Tuzli

Šezdesetpetogodišnji H.I. iz Breze preminuo je u subotu oko 12 sati na Panonskom jezeru u Tuzli, dok je sedamdesetsedmogodišnji M.S. iz Tuzle nakon reanimacije od strane djelatnika SHMP spašen, potvrđeno je TIP-u u MUP-u Tuzlanskog kantona.

Kako saznaje Tip.ba, H.I. se u jutarnjim satima javio u SHMP Tuzla zbog bolova u glavi. Ljekari su mu savjetovali da se taj dan više ne kupa niti da ide na Panonska jezera zbog visokih temperatura, no on ih nije poslušao. Oko podneva mu je pozlilo u vodi. Spasioci su brzo reagovali i izvukli ga iz vode, nakon čega su ga djelatnici Hitne medicinske pomoći Tuzla bezuspješno pokušali reanimirati.

˝Ja zaista ne znam o tačnim uzrocima, ali znam da je pomenutom istog dana ranije pozlilo i da je pao i rasjekao glavu. Ljekarima u SHMP žalio se na bolove u glavi i oni su mu savjetovali da se taj dan više ne kupa zbog visokih temperatura. Nije poslušao savjet ljekara i pozlilo mu je u vodi˝, izjavio je za TIP direktor JP Pannonica d.o.o Tuzla Maid Porobić.

Dvadesetak minuta nakon ovog nemilog događaja pozlilo je i sedamdesetsedmogodišnjem M.S. iz Tuzle. Zahvaljujući brzoj intervencji djelatnika SHMP nakon reanimacije je spašen i prebačen u UKC Tuzla, gdje je hospitaliziran na Odjelu Interne klinike UKC-a i nalazi se van životne opasnosti.

 

Tip.ba/Informer.ba