BiH Region Udarno Vijesti

Sibirski minusi u regiji

Sibirski minusi zabilježeni su diljem zapadnog Balkana u noći sa srijede na četvrtak, a najniža temperatura izmjerena jutros iznosila je minus 24 stepena u Sjenici, slijedi Kupres sa 23 stepena ispod ništice, Žabljak sa minus 22 i Otočac sa minus 20, javili su dopsinici agencije Anadolija.

Jutros je u BiH pretežno vedro, po kotlinama sa maglom ili sumaglicom, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda FBiH.

Visina sniježnog pokrivača na Bjelašnici iznosila je 78 centimetara na Bjelašnici, Ivan Sedlu 55, Gradačcu 28, Bihaću 22, Drvaru 19, Tuzli 17, Sarajevu 16, Bugojnou, Jajcu devet, Sanskom Mostu osam i Livnu pet centimetara.

U BiH je najhladnije bilo na Kupresu (-23), dok je “najtoplije” bilo u Neumu, gdje je izmjereno dva stepena ispod ništice.

U Hrvatskoj u Otočcu je jutros izmjereno minus 20 stepeni, dok su se stanovnici Slatine i Slavonskog Broda u 7 sati probudili uz ledenih -19 stepeni. Iznimno je hladno bilo i u Zagrebu, gdje je zabilježeno -15 stepeni.

U susjednoj Srbiji najniža temperatura izmjerena u 9 časova iznosila je minus 24 u Sjenici. U cijeloj zemlji vrijeme je pretežno vedro sa mjestimičnom sumaglicom, dok su temperature u cijeloj zemlji ispod nule. U Beogradu je jutros bilo minus četiri stepena Celzijusa, Novom Sadu minus deset, na ZLatiboru i Kopaoniku minus 13 i 14, Kragujevcu minus 12, Požegi minus 19.

Na Žabljaku U Crnoj Gori izmjereno je minus 22, dok je u Podgorici zabilježeno minus deset stepeni Celzijusa.

AA/Informer.ba