Region Udarno Vijesti

Sin Gorana Hadžića: Moj otac će sam odlučiti treba li se predati ili ne

Srećko Hadžić, sin posljednjeg haškog bjegunca Gorana Hadžića, izjavio je da očekuje da će se pritisak na njegovu porodicu povećati poslije hapšenja generala Ratka Mladića.

Proteklih dana nismo imali pretrese, ali da to ne znači da nećemo uskoro. Uvjeren sam da pritisak na moju porodicu može jedino da se poveća, smanjiti se neće, svakako“, rekao je Hadžić.

On je podsjetio da je posljednji pretres bio u decembru prošle godine i naglasio da sve što se dešava cijela porodica teško podnosi.

Svaki put je to veliki stres. A moja sestra Ivana je sad po drugi put trudna, ima dvogodišnjeg sina, pa je jasno kako može da se osjeća kad joj policija uđe u spavaću sobu“, rekao je Hadžić.

On je dodao da je već sedam godina, otkako je raspisana potjernica za njegovim ocem, čitava porodica u neprilici, bez mogućnosti da se zaposle, dok je njegova tetka Goranka, koja je donedavno bila zaposlena u JKP “Stan” i takođe bila na meti policijskih pretresa, dobila otkaz samo zato što je Goranova sestra.

Finansijska situacija nam je izuzetno teška i živimo jedino od bakine penzije. Pritisak postaje sve veći, trudimo se da izdržimo koliko god možemo, ali ne znam dokle, zaista“, rekao je Srećko Hadžić i dodao da njegov otac sam treba da odluči da li da se preda ili ne.

 

Srna/Informer.ba