BiH Izdvojeno Vijesti

Sutra nastavak sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH

Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, koja je započela 17. maja, bit će nastavljena sutra u Sarajevu.

Delegati su u majskom dijelu obavili raspravu o više zakonskih akata , nakon čega predstoji izjašnjavanje.

Među njima je Nacrt zakona o oduzimanju imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom i prekršajem.

Predloženi su i federalni zakoni o autocesti na koridoru 5-C, zatim o izmjenama Zakona o tržištu vrijednosnih papira, Zakona o agenciji za privatizaciju te Zakona o jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa.

I Prijedlog zakona o lijekovima je na dnevnom redu u sutrašnjem nastavku, zatim predložene izmjene Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti FBiH, kao i o finansijskoj konsolidaciji rudnika uglja u FBiH prema obračunatim a neuplaćenim javnim prihodima od 2009. do 2015. godine.

Među brojnim predloženim zakonskim aktima, u sutrašnjem nastavku će također biti Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prikupljanju, proizvodnji i prometu sekundarnih sirovina i otpadnih materijala (Izvještaj o provedenoj javnoj raspravi o Nacrtu zakona o prikupljanju, proizvodnji i prometu sekundarnih sirovina i otpadnih materijala), Prijedlog zakona o dopunama Zakona o javnim preduzećima u FBiH te Nacrt zakona o dopuni Zakona o raseljenim osobama i povratnicima u FBiH i izbjeglicama iz BiH.

 

Fena/Informer.ba