Izdvojeno Politika Udarno Vijesti

Skandal: Kaplan uhapšen u Minsku!

Nakon što je početkom jula slupao službeno vozilo, zaigrani ministar kulture i sporta Federacije BiH i portparol SDA Salmir Kaplan ponovo je bio vinovnik skandala. Ovog puta diplomatskog…

Kako “Avaz” ekskluzivno saznaje iz više izvora, Kaplana je u centru Minska uhapsila policija diktatora Aleksandra Lukašenka, i to zbog pretrčavanja ulice!? On je, naime, otputovao u Bjelorusiju kako bi pratio utakmicu naše nogometne selekcije protiv reprezentacije te zemlje.

Uprkos striktnim objašnjenjima vodiča gostima iz BiH kako da se ponašaju u kompliciranom bjeloruskom saobraćaju, Kaplan je nepropisno prelazio ulicu u blizini hotela “Minsk”, u kojem je bio smješten.

Cio događaj se, inače, odigrao prije utakmice. Nakon što su ga policajci uhapsili, Kaplan se pravdao da je on ministar iz Bosne te se pozvao na diplomatski imunitet. No, zbog mladosti i načina oblačenja revnosni policajci mu nisu povjerovali da je zaista ministar! Na koncu, uz podsmijehe, doveli su ga do hotela, gdje im je morao pokazati diplomatski pasoš, nakon čega su ga pustili. Cio slučaj je zataškan, a nije poznato da li je Federalna vlada poduzela mjere protiv ovakvog sramoćenja naše države u svijetu, piše Dnevni avaz.

 

Informer.ba