Svijet Udarno Vijesti

Slobode lišeno više osoba, među njima i granični policajci

Po nalogu Tužilaštva BiH i Suda BiH, danas su lišene slobode četiri osobe koje su osumnjičene za krivično djelo organiziranog kriminala u vezi s krivičnim djelom neovlaštenog prometa  drogama, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Među osobama lišenim slobode su i dva policijska službenika Granične policije BiH.

U akciji lišenja slobode i pretresa su sudjelovali policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA i Granične policije BiH.

U okviru provedene akcije, na teritoriji BiH izvršeni su pretresi na ukupno tri lokacije, na području Trebinja, Livna i Posušja. Tokom pretresa i lišenja slobode, pronađena je određena količina droge, kao i municije za vatreno oružje. Naknadnim vještačenjem bit će utvrđena količina i vrsta  droge, a prema prvim analizama u pitanju je marihuana – “skunk”.

Osobe koje su lišene slobode bit će u zakonskom roku predate postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene, nakon čega će odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje pritvora.

Istražne aktivnosti koje se provode imaju međunarodni karakter te je u okviru predmeta ostvarena značajna međunarodna saradnja agencija za provođenje zakona u više zemalja, a u okviru aktivnosti provedenih na području Bosne i Hercegovine,  Crne Gore i  Hrvatske, lišeno je  15 osoba.

Tokom provođenja aktivnosti u ovom predmetu, do sada je pronađeno i zaplijenjeno više desetina kilograma marihuane – “skunk”. O daljim aktivnostima i rezultatima akcije javnost će biti naknadno obaviještena.

 

Fena/Informer.ba