Region Vijesti

Slovenija: Razbijena kladioničarska mafija

U akciji protiv “kladioničarske mafije” slovenska policija pritvorila je četiri osobe u Mariboru, a kaznene prijave podnesene su i protiv dva nogometaša, od kojih je jedan reprezentativac Goran Šukalo, objavili su slovenski mediji u četvrtak.

Mariborski list “Večer” navodi da je akcija vođena u saradnji sa policijama nekih drugih država i trajala više mjeseci. Četvorica Mariborčana, vlasnici više lokala i objekata za sportsku rekreaciju, uhapšeni su nakon kućnih pretresa krajem prošle sedmice zbog osnovane sumnje da su organizirali ilegalno klađenje na različite sportske događaje, najviše na rezultate nogometnih utakmica.

Kako navode mediji, među osumnjičenima su i dvije osobe nedostupne slovenskim vlastima: vezni igrač njemačkog nogometnog drugoligaša Duisburga Goran Šukalo, povremeni reprezentativac, te bivši nogometaš iz Srbije Saša Ilić.

Samo u oktobru prošle godine, navode mediji pozivajući se na istragu, organizatori mariborske ilegalne kladionice zaradili su 250.000 eura nudeći visoke kvote za “ulagače”, te namještajući rezultate nekih utakmica, prenosi Hina.

Ljubljansko “Delo” navodi da je slovenski reprezentativac koji igra u Njemačkoj ove godine u kladionicu uplatio 1,9 milijuna eura koje je sakupljao i od drugih profesionalnih nogometaša.

 

Fena/Informer.ba