Region Vijesti

Slovenija: Zaplijenjeno 350 kilograma marihuane

Slovenačka policija saopštila je danas da je zaplijenila 350 kilograma marihuane na graničnom prelazu Gruškovje s Hrvatskom, u kamionu albanskih registarskih tablica, pišu Nezavisne novine.

Droga, koja je zaplijenjena prošle nedjelje, jedna je od najvećih zapljena marihuane u Sloveniji u proteklih nekoliko godina, a najveća ikada otkrivena na slovenačkim graničnim prelazima, prenijela je agencija STA.

Šef mariborske kriminalističke policije Robert Munda saopštio je novinarima da su granični službenici odlučili da pretraže kamion kada se utvrdili da vozac, 29-godišnji Albanac ima falsifikovanu vozačku dozvolu.

Vozač je u pritvoru i suočava se mogućom kaznom zatvora do 10 godina za krijumčarenje droge i do tri godine za falsifikovanja dokumenata.

Munda je naveo je da je marihuana vjerovatno bila namijenjena za prodaju na zapadnoevropskom tržištu gdje bi njena vrijednost mogla dostići 1,4 miliona eura.

On je takođe rekao da je ova zapljena dokaz da se “balkanski put” krijumčarenja narkotika, u kojem je Slovenija tranzitna zemlja, i dalje koristi za prebacivanje droge sa Bliskog istoka u Zapadnu Evropu.

 

Informer.ba