Crna hronika Udarno Vijesti

Slučaj “Turković i drugi”: Podnešena krvična prijava protiv Šejle Jugo Turković

Obavještajno-bezbjednosna agencija /OBA/ BiH podnijela je Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv Šejle Jugo-Turković na osnovu saznanja da su ona i njen suprug Zijad Turković pripremali ubistvo više lica.

U ovom trenutku nije poznat identitet potencijalnih meta atentata, osim pretpostavki da se radi i o ljudima iz javnog života i pravosudnih struktura, piše list “Dnevni avaz”.

List navodi da su u krivičnoj prijavi spominje video snimak na kojem se vidi kako Jugo-Turković govori o pripremljenom i već datom novcu da se izvrše te likvidacije.

Prema informacija “Dnevnog avaza”, Turković i njegova supruga dali su novac da se likvidira makar jedna osoba iz medija.

Pred Sudom BiH 6. septembra počelo je suđenje Zijadu Turkoviću i još devetorici optuženih za ubistva, pokušaj ubistva, šverc droge, iznude i pljačku 2,5 miliona maraka iz Kargo centra Aerodroma Sarajevo.

Osim Turkovića, optuženi su Saša Stjepanović, Nijaz Zuban, Fadil Aljović, Muamer Zahitović, Hilmija Mašović, Ermin Delić, Milenko Lakić, Danijel Planinčić i Hajrudin Memović.

 

Srna/Informer.ba