Region Udarno Vijesti

Slučaj “Vučurević”: Ponovo zatražena dodatna dokumentacija

Istražni sudija Posebnog odjeljenja za ratne zločine u Beogradu Milan Dilparić ponovo je zatražio dopunu dokumentacije iz BiH i Hrvatske u vezi sa zahtjevima za izručenje ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića, rekao je Srni Vučerevićev advokat Svetozar Vujačić.

Dilparić je na pristiglu dopunu dokumentacije opet zatražio dopunu po nalogu Vanraspravnog vijeća Višeg suda za ratne zločine.

Vujačić je 14. jula rekao Srni da je Vanraspravnom vijeću Posebnog odjeljenja za ratne zločine u Beogradu na razmatranje predata dodatna dokumentacija iz BiH i Hrvatske u vezi sa zahtjevima ove dvije zemlje za izručenje Vučurevića.

Vučureviću je 17. juna ukinut pritvor u Beogradu u kojem je proveo dva i po mjeseca i pušten je da se brani sa slobode u daljem toku ekstradicionog postupka, koji je protiv njega pokrenut po molbama za izručenje Hrvatske i BiH.

Ratni gradonačelnim Trebinja nalazi se u jednom hotelu u Beogradu i zbog zabrane napuštanja teritorije Srbije oduzeta su mu dokumenta, a svakog ponedjeljka i četvrtka mora se javljati sudu.

Vučurević je uhapšen 4. aprila na graničnom prelazu Karakaj u Malom Zvorniku na osnovu potjernice koju je za njim raspisala Hrvatska zbog ratnih zločina počinjenih tokom artiljerijskog gađanja Dubrovnika, a nedjelju dana kasnije zahtjev za njegovo izručenje podnijela je i BiH zbog navodnih zločina u Trebinju.

 

Srna/Informer.ba