Politika Region Vijesti

Snežana Malović: “Zakon je isti za sve”

Ministarka pravde Srbije Snežana Malović poručila je danas da neće dozvoliti da se slučajevi spornih privatizacija rješavaju u kancelarijama već na sudu, kao i da tajkuni neće biti zaštićeni političkim i stranačkim kontaktima.

Ukoliko osjetim da neko u Vladi koči procesuiranje ili hapšenje tajkuna momentalno ću podnjeti ostavku na funkciju koordinatora državnih organa u borbi protiv korupcije“, rekla je Malović Tanjugu.
Ona je ukazala da su pojedini tajkuni već počeli da se “batrgaju” pa umjesto da se brane na sudu, najavljuju da će se oglašavati video linkom, šire priče o navodno lošoj reformi pravosudja ili pokušavaju da se sakriju iza pojedinih političkih stranaka.
Prema njenim rječima, stranačka pripadnost pojedinaca ne smije da bude nikakav faktor u borbi protiv korupcije koja se u javnim nabavkama, kako je istakla, može sprečiti samo koordinacijom svih nadležnih službi, koje će sprovesti aktivnu istragu spornih slučajeva.
Korupcija je pustila pipke svuda i procenjuje se da su malverzacijama u javnim nabavkama budžet i gradjani Srbije oštećeni za milione eura. Tome se mora stati na put“, istakla je ministarka.
Ona smatra da procesuiranje tajkuna koji su nelegalno sticali svoje bogatstvo, neće naškoditi imidžu Srbije, već naprotiv, da će uliti povjerenje u domaće institucije i poslati snažnu poruku stranim investitorima da ulažu u Srbiju.

 

Blic/Informer.ba