Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Šokantno priznanje/ Ubica Ernad Karić: ‘Najteže je prvi put ubiti nekoga’

Pripadnici lukavačke policije u utorak poslijepodne uhapsili su 25-godišnjeg Ernada Karića koji se sumnjiči za razbojništvo sa smrtnom posljedicom, odnosno da je u ponedjeljak navečer opljačkao i usmrtio 79-godišnjeg penzionera Imšira Karića, nastanjenog u Lukavac Mjestu kod Lukavca.

Kako se saznaje iz MUP-a Tuzlanskog kantona, 25-godišnjakje uhapšen nedaleko od svoje porodične kuće, koja se nalazi u istom naselju, a kod njega je pronađen novac, oko 150 eura, za koje se sumnja da su ukradeni iz porodične kuće ubijenog starca, piše Oslobođenje.

“Prilikom ispitivanja u policiji, on je priznao izvršenje krivičnog djela, koje je najvjerovatnije počinio iz koristoljublja”, potvrdili su jučer izvori iz MUP- a TK-a, ističući da je počinilac od ranije poznat po razbojništvima, te da je nedavno hapšen zbog sumnje da je podmetnuo požar u Domu kulture u Lukavcu.

Dvadesetpetogodišnjak je u svom iskazu u policiji detaljno opisao šta se dešavalo. Navodno je starcu prvo prijetio tražeći novac, a nakon što je Imšir to odbio, šakom ga je nekoliko puta udario u glavu, oborio na pod, te počeo gušiti jastukom.

“Kaže da je sve trajalo tri minute i da se pri tome strašno znojio. Šokiralo nas je kada je rekao da zna da je najteže prvi put ubiti nekoga”, rekao je jedan od policijskih istražitelja, piše Oslobođenje.

Osumnjičeni Ernad Karić je jučer poslijepodne predat u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona, a predmetni tužilac Fahrudin Sljivić će nakon saslušanja najvjerovatnije predložiti Kantonalnom sudu u Tuzli da mu odredi jednomjesečni pritvor.

Informer.ba

1 Comment

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • Jednomjesecnii zar je to dovoljno i to predloziti molim vas jao glupana ! Sta se ovdje ima predlagat ,ja bi njega na dozivotnu osudila ,i jos ga mucila sve te godine mamu mu jebem !!!