Crna hronika Udarno Vijesti

Sokolac: 12-godišnjak se ubio zbog loših ocjena

Dvanaestogodišnjak, koji se u petak ubio lovačkom puškom u porodičnoj kući u Sokocu, presudio je sebi zbog loših ocjena u školi.

Ali ovu informaciju treba uzeti s rezervom, jer niko nije želio zvanično da je komentariše, ali je potvrđeno da je ovaj maloljetnik iza sebe ostavio oproštajno pismo.

Pojedini mještani Sokoca naveli su juče da su čuli da je dječak u svojoj posljednjoj poruci napisao da je upravo loš uspjeh u školi razlog zbog kojeg se odlučio na stravičan čin.

Dječak je u petak popodne pronađen bez znakova života, s ranom od vatrenog oružja u stomaku, a u policiji su juče, iako je bilo prošlo dva dana nakon ove šokantne vijesti, mogli da potvrde tek da je pronađen mrtav i da sumnjaju da je riječ o samoubistvu.

U cilju zaštite porodice dječaka, kao i istrage, o detaljima ne možemo govoriti“, kazali su u CJB Istočno Sarajevo, čiji kadar vodi istragu.

Saznaje se da su roditelji ovog dječaka razvedeni, te da je on živio sa ocem, a njegov mlađi brat sa majkom. Kako je otac bio lovac, imao je i lovačku pušku i upravo to oružje je ovaj maloljetnik, najvjerovatnije, iskoristio, pišu Nezavisne novine.

Mještani Sokoca, koji poznaju dječaka koji je počinio suicid, nisu čuli da je on imao većih problema. Kažu da je bio povučeno dijete, koje nije bilo sklono delinkvetnom ponašanju, što je razlog više zbog kojeg su u nevjerici.

Ispostavi li se da je ovaj učenik ruku na sebe digao upravo zbog nezavidnog školskog uspjeha, biće to samo jedan od niza sličnih tragičnih vijesti koji su u BiH odjeknule u posljednjih nekoliko godina.

Tako se, primjera radi, prije nepunu godinu objesio dječak (12) iz sela Vionica, kod Čitluka, a policijski izvori tada su otkrili da bi motiv mogle biti slabe ocjene u školi. Tek što se bh. javnost počela oporavljati od tog šoka, S.P. (14) iz okoline Laktaša, krajem decembra prošle godine skočila je u Vrbas, a taj suicid takođe je povezivan sa problemima u školi.

 

Informer.ba