Region Udarno Vijesti

Split podiže spomenike Franji Tuđmanu i Ivanu Pavlu II

Splitsko Gradsko vijeće prihvatilo je danas prijedlog o podizanju spomenika Neovisnost, s likom prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, Mira, s likom pape Ivana Pavla Drugog, i Slobode, s likovima, kako je obrazloženo, Splićana koji su pridonijeli hrvatskoj neovisnosti.

Odluka je prihvaćena na prijedlog povjerenstva za imenovanje ulica, trgova i spomenike, a današnja točka dnevnog reda o tim spomenicima uvrštena je na sjednicu, kako je rekao dogradonačelnik Jure Šundov, na poticaj gradonačelnika Željka Keruma koji je na godišnjem odmoru i nije prisustvova sjednici, javila je Hina.

Glasovanju je nazočilo 15 vijećnika, od kojih je 14 bilo za prijedlog povjerenstva, a neovisna vijećnica Milica Cipci je bila protiv.

Sjednici su od ukupno 25 vijećnika na početku nazočila 22, a šest vijećnika koalicije SDP/HNS napustilo je sjednicu jer je većinskim glasovanjem odbijen njihov prijedlog da se na današnjoj sjednici skine tačka o postavljanju spomenika Franji Tuđmanu na Rivi.

Uoči glasovanja o spomenicima na sjednicu se vratio HSP-ov vijećnik Luka Roguljić koji je bio napustio sjednicu pošto je ranije fizički iz vijećnice izveden predsjednik splitskoga HSP-a Hrvoje Tomasović.

 

Fena/Informer.ba