Izdvojeno Region Udarno Vijesti

Srbija: 17-godišnjak umro od rakije!

Nenad B. (17) iz čačanskog sela Preljine u Srbiji, učenik drugog razreda Prehrambeno-ugostiteljske škole u Čačku preminuo je u nedjelju ujutro, oko četiri časa, najvjerovatnije od posljedica trovanja alkoholom.

Kako srbijanske “Novosti” nezvanično saznaju, Nenad je u subotu bio na zabavi, na kojoj je popio veliku količinu rakije, nakon čega mu je pozlilo. Drugari su ga doveli kući, gdje je, nešto kasnije, nažalost, umro, što su konstatovali ljekari Hitne pomoći.

Prema riječima Nenadovih školskih drugova, nesrećni dječak je u subotu veče počeo da pije rakiju, da bi oko ponoći prisutni na zabavi primjetili da je Nenad zaspao. Pokušavali su da ga probude, ali bezuspješno.

”Ne znam šta je tačno bilo, jer nisam bila tamo. Ali, u školi se u ponedeljak pričalo da je popio oko litar rakije. Kada mu je pozlilo, neko je zvao Hitnu pomoć. To je, navodno, bilo oko jedan sat po ponoći. Lekari su rekli da bi trebalo da ga nateraju da povraća, ali nisu uspeli. Posle toga su ga odveli kući, gde je umro” – ispričala je učenica Prehrambeno-ugostiteljske škole, koja je željela da ostane anonimna.

Prema pisanju “Novosti” u čačanskoj bolnici, niko se sa simptomima trovanja alkoholom tokom kobne večeri nije obratio nijednoj bolničkoj službi za pomoć.

Nenad je, inače bio sin jedinac Dragoslava i Biljane B.

Informer.ba