Region Udarno Vijesti

Srbija: Kriminalac ubio policajca na kućnom pragu

U vatrenom okršaju koji se jutros desio u Sinđelićevoj ulici u Zrenjaninu poginuli su policajac Aleksandar Rkman i kriminalac Goran Petrović (31).

Tom prilikom ranjeni su policajac Ivan Radin, koji je smješten u bolnicu i nalazi se van životne opasnosti, kao i Dušan Petrović, otac ubijenog Gorana.

To su danas novinarima potvrdili direktor policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Milorad Veljović i načelnik Policijske uprave u Zrenjaninu Bojan Marković.

Do okršaja je došlo je jutros kada je policija zakucala na Petrovićeva vrata po dojavi da čini nasilje u porodici, kao i da nelegalno posjeduje oružje.

Policija je pred Petrovićev stan došla zaštićena pancirima i naoružana dugim cijevima, ali ih je on spazio pred vratima, jer je stan bio pod video nadzorom.

Petrović je naglo otvorio vrata i odmah pucao u glavu policajcu Rkmanu, poslije čega je došlo do vatrenog okršaja u kome su ranjeni drugi policajac Radin, kao i Petrovićev otac Dušan.

Policija je užestokoj razmjeni vatre koja je uslijedila likvidirala Gorana Petrovića.

Goran Petrović već je bio u zatvoru zbog dva ubistva koja je počinio još dok je bio maloljetnik, a bio je sklon nasilju.

Prema nezvaničnim saznanjima, on se bavio i distribucijom droge, reketiranjem i iznudom.

 

Srna/Informer.ba