Region Udarno Vijesti

Srbija: Maloljetnika silovao četvorostruki ubica

Dejan Anđelković (42), izbjeglica iz Prizrena, koji je prije dva dana u Negotinu osuđen na 13 godina zatvora zbog silovanja dječaka, jedan je od najsurovijih zločinaca bivše Jugoslavije.

Naime, on je zajedno sa još 11 osuđenika izbjegao streljački stroj zahvaljujući ukidanju smrtne kazne 2001.

Dejan Anđelković je 1. septembra 1993. hladnokrvno, zajedno sa još dvojicom saučesnika hicem u glavu ubio Jakoba Takoa, njegove sestre Karanfilku i Ðurišu i rođaka Ðulbehara Munišija da bi uzeo 600 maraka.

Okružni sud u Prizrenu je zbog četvorostrukog ubistva izrekao smrtne kazne Dejanu Anđelkovću i Zlatanu Zakiću iz Prizrena. Zbog pomaganja u izvršenju četvorostrukog ubistva na petnaest godina zatvora osuđen je Naser Spoti.

Dejan Anđelković je 2005. u Okružnom sudu u Požarevcu gdje je izdržavao kaznu, osuđen na 15 godina zatvora.

Nakon izlaska iz zatvora 2008, ovaj okorjeli kriminalac odlazi u Južnoafričku Republiku, da bi se 2010. vratio i nastanio u izbjegličkoj sobici svoje majke u Negotinu. Na slobodi je bio samo četiri mjeseca.

Anđelković je u Višem sudu u Negotinu osuđen na 13 godina zatvora zbog sumnje da je u noći između 29. i 30. januara ove godine u centru grada presreo dvojicu maloljetnika, lažno im se predstavio kao policijski inspektor, oteo mobilne telefone i novac, a zatim jednog od njih, pod prijetnjom pištoljem, odveo u sobu hotela „Inex Krajina“  koju je dijelio sa nepokretnom majkom i u kupatilu silovao.

Anđelković je uhapšen iste noći gdje je nakon silovanja mirno zaspao. Njegova žrtva, maloljetni dječak, roditeljima je ispričao šta se dogodilo, a oni su zločin prijavili policiji.

Psihijatrijskim vještačenjem utvrđeno je da je Dejan Anđelković bio potpuno uračunljiv u vrijeme zločina u Negotinu. U vrijeme dok je izdržavao kaznu za četvorostruko ubistvo, Dejan Anđelković je opisan kao “hladnokrvni ubica bez trunke emocija”, piše Blic.

 

Informer.ba