Region Vijesti

Srbija: Radikali traže hitnu sjednicu zbog krize na Kosovu

Opoziciona Srpska radikalna stranka /SRS/ zatražila je hitno zakazivanje sjednice parlamenta Srbije, zbog nasilnog pokušaja Prištine da preuzme administrativne prelaze Brnjak i Jarinje.

Radikali u saopštenju ocjenjuju da je cilj ove akcije protjerivanje preostalih Srba sa Kosova i Metohije i da je očigledno da premijer Kosova Hašim Tači ne bi mogao da provede ovaj napad na sjever Kosova da nema podršku Brisela i Vašingtona.

Zvaničnik radikala Dragan Todorović je na sjednici u Skupštini Srbije zapitao šta će povodom ovoga da uradi Srbija i zašto ne zatraži sjednicu Savjeta bezbjednosti UN.

On je zatražio da se zakaže sjednica parlamenta o nastaloj krizi i da se na njoj pojavi predsjednik Srbije Boris Tadić i kaže šta će uraditi kada je riječ o Kosovu.

Predstavnica vladajuće Demokratske stranke Nada Kolundžija rekla je da bi bilo dobro da Vlada Srbije jasno saopšti poslanicima šta preduzima po pitanju krize na administrativnim prelazima, kako bi se ona riješila.

Ona je navela da Vlada treba da kaže da, poštujući Ustav Srbije i skupštinske rezolucije, preduzima sve mjere kako bi sačuvala mir, bezbjednost građana na Kosovu i cijeloj Srbiji.

U međuvremenu, desničarska organizacije SNP Naši pozvala je sve građane Srbije da se upute ka Kosovu i Metohiji da bi stali u odbranu srpskog naroda, koji je napadnut tokom noći.

 

Srna/Informer.ba