Region Udarno Vijesti

Srbija: Ubio se zbog lažne optužbe za krađu, da sačuva ”obraz” porodice

Bivši komandir “Zaštite”, firme koja obezbjeđuje imovinu Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor, Vitomir S. (51), ubio se danas.

On se oko 10.30 ubio svojim privatnim pištoljem kraj upravne zgrade svog bivšeg preduzeća iz kojeg je otpušten oktobra 2011. godine.

Kako su agenciji Beta rekle njegove kolege, on se ubio neposredno po suđenju u Osnovnom sudu u Boru kojem je tužio “Zaštitu” jer je otpušten poslije 25 godina rada.

Ta firma se bavi fizičko-tehničkim obezbjeđenjem i uglavnom čuva imovinu borske kompanije.

Prema podacima sindikata, Vitomir S. je otkaz dobio jer je iz borske topionice bakra iznio otpadno gvožđe da bi djeci napravio tegove.

U borskoj kompaniji je, međutim, potvrđeno da je Vitomir S. za iznošenje gvožđa imao uredno potpisanu propusnicu direktora topionice.

Dragan Aleksić, predsjednik sindikata RTB Bor, u čijem je sastavu nekada poslovala i “Zaštita”, smatra da je Vitomir S. bio potpuno nevin i kaže da je pokušao da mu pomogne da se vrati na posao.

“Bio sam upoznat sa slučajem Vitomira S. i zato sam na sastanku odbora RTB zatražio od članova tog tijela da mu pomognemo, ali u ‘Zaštiti’ nije bilo razumijevanja“, rekao je Aleksić.

Rekao je da je prijava protiv Vitmoria S. stigla i do Beograda gdje su mu dva sina na Policijskoj akademiji.

“Strahovao je da će mu zbog ‘namještene igre’ djeca biti izbačena sa Akademije”, kazao je Aleksić.

Prema riječima sadašnjeg predsjednika sindikata “Zaštite” Dejana Mladenovića, Vitomir S. za dvije i po decenije nije imao nijedan propust u radu i važio je za najsavesnijeg radnika, zbog čega je osam godina i bio komandir, prenosi Beta.

“Svi smo ga znali kao poštenog čovjeka, ali mu je i pored toga novi direktor Ivan Milosavljević potpisao otkaz. Prijava o krađi je potpuno zlonamjerna jer je imao sve neophodne papire za iznošenje tegova”, rekao je Mladenović.

Milosavljević danas nije htio da da izjavu novinarima.

Informer.ba