Region Vijesti

Srbija: Uhapšeno 11 direktora i inspektora

Policija Srbije uhapsila je 11 osoba – direktora privatnih preduzeća i inspektora “Jugoinspekta”, zbog sumnje da su odobravali plaćanje nepostojećih usluga i neosnovano prebacivanje novca sa računa kompanija u njihovom vlasništvu.

U nastavku akcije na suzbijanju korupcije i zloupotreba u postupcima privatizacije, policija je u saradnji sa tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsila 11 osoba na području Beograda, Kruševca i Vrnjačke Banje.

Kako prenosi RTS, osumnjičeni su poslije privatizacije fabrike ulja u Kruševcu i mlinsko pekarskih industrija iz Kruševca i Vrnjačke Banje odobravali plaćanje nepostojećih usluga sa računa tih kompanija. Osim toga, neosnovano su novac iz tih kompanija prebacivali na račune drugih firmi u vlasništvu Božine i Dejana Milićevića, koji su, takođe, jutros uhapšeni.

Osumnjičeni su prodali skoro 2,7 miliona litara jestivog ulja i više od 5.500 tona merkantilne pšenice koje je trebalo da proizvedu i čuvaju kao robnu rezervu. Policija i tužilaštvo sumnjaju da su Milićevići nezakonito stekli više od šest miliona evra koje su koristili za kupovinu nekretnina i plaćanje obaveza Agenciji za privatizaciju.

Srna/Informer.ba