Region Udarno Vijesti

Srbijanski turisti izbačeni iz hotela u Hurgadi, neizvjestan povratak

Za oko 240 srpskih turista u egipatskom ljetovalištu Hurgada još je neizvestan povratak u Srbiju, zbog toga što im nisu obezbjeđene povratne avionske karte.

Srpski turisti, koji su zbog spora beogradske i egipatske agencije izbačeni iz soba u ljetovalištu Hurgada, smješteni su sinoć u hotelu u tom gradu, rečeno u ambasadi Srbije u Egiptu.

”Povratak turista u Srbiju i dalje neizvjestan zbog toga što im nisu obezbjeđene povratne avionske karte”, rekla je vodič turističke agencije United travel Jelena Bisić.

Kako je Bisić rekla agenciji Beta svi turisti su u sobama, a u dogovoru sa ambasadom Srbije u Egiptu očekuje se i rešenje za njihov povratak.

Detaljnije informacije o rješavanju problema smještaja ali i povratka turista, koji je neizvjestan jer im nisu kupljene avionske karte, iz srpske ambasade su najavili za ujutru.

Oko 240 srpskih turista, među kojima ima porodica sa malom djecom, danas su izbačeni iz hotelskih soba zbog spora egipatske agencije “Bright sky” sa partnerskom agencijom “United travel” iz Beograda.

Beogradska agencija nije uplatila novac svojim poslovnim partnerima, a egipatska agencija “Bright sky” je u oko 15 hotela poslala poruku da se iz soba izbace srpski turisti koji su platili svoje aranžmane još u Beogradu.

Neki hoteli su odbili da to učine, drugi su naveli da će Srbe pustiti da prespavaju još jednu noć, dok su treći odmah zaključali sobe, a ljude koji su se vratili s plaže nisu pustili ni da uzmu lične stvari.

U Juti kažu da su više puta upozoravali na moguće probleme u poslovanju agencije “United travel” koje su dobijali na osnovu saznanja iz srpske ambasade u Egiptu.

Povratak turista u Srbiju, planiran za 3. i 10. novembar, i dalje je neizvjestan, pošto nisu uplaćene avionske karte.

 

Tanjug/Beta/Informer.ba