Izdvojeno Region Udarno Vijesti

Srbina oteli vanzemaljci, vraćaju se 24. decembra 2011.

Prva ufološka organizacija “NLO Srbija” u Srbiji posjeduje opširne podatke o slučaju koji se svrstava u bliske susrete četvrte vrste (otmica)!

U pitanju je čovjek koji ne želi javno da se eksponira, živi na jugu Srbije i izgleda da je to jedan od najzanimljivijih susreta četvrte vrste ikada zabilježenih. Ovaj slučaj je pregledao i dao svoje mišljenje i profesor David Jakobs, sa Tample univerziteta, jedan od najvećih poznavalaca slučajeva otmice. A iz svog dosadašnjeg iskustva, utvrdio da je blizak susret četvrte vrste sa juga Srbije – legitiman!

“Većina ljudi obično misli da u Srbiji niko nikada nije vidio NLO“, navodi za “Novosti” Miroslav Kostić, predsjednik “NLO Srbija”, a prenosi RTRS.

“Mi želimo da im pokažemo da je riječ o globalnoj pojavi. Pokušavamo da sagledamo fenomen što je objektivnije moguće i da zabilježimo sve što može da se zabilježi”, dodao je.

Ova organizacija, čiji je slogan “odsustvo dokaza nije dokaz odsustva”, zabilježila je do sada viđenja NLO u Kruševcu, Novom Sadu, Pančevu, Beogradu, Kragujevcu, Vranju, Medveđi, Prokuplju, Kraljevu…

“Sa drugom sam sjedio u Vukovom parku i primijetio neobično veliku zvijezdu, u pravcu Pančevačkog mosta i Borče”, posvjedočio je Ivan Đurić, o događaju u Beogradu iz septembra 2009. godine.

“Zvijezda” je bila nepravilnog oblika, kao ćirilično slovo “g” u vodoravnom položaju, a na momente je podsjećala na ogroman far.

U ljeto 1998. na stotine prolaznika primijetilo je nepoznata svjetla zelenoplave boje, ne nebu iznad Bistrice u Novom Sadu. Satima su posmatrali kako se tri plavozelene trake neizmjenično pale i gase u pravilnim razmacima, jedna za drugom.

Septembra 2004. Dalibor Ilijevski je fotografisao spomenike kod Kragujevca. Ništa neobično nije primijetio, dok fotografije sa aparata nije prebacio na kompjuter. A tu je “ugledao” NLO! Ako se bolje pogleda fotografija, vidjeće se da Sunce obasjava spomenik sa desne, a nepoznati objekat sa lijeve strane.

Jedan od najbliskijih susreta sa vanzemaljcima u Srbiji dogodio se u julu 1959. godine u Paraćinu i njemu je prisustvovao četvorogodišnji dječak, koji se igrao kod bake u dvorištu. On sada ima 53 godine i ekskluzivno je za “NLO Srbija” ispričao svoju priču, koju su znali samo članovi njegove najuže porodice.

Potvrdio je da je vidio veliki leteći objekat koji je isijavao nekoliko različitih boja, ljude njegove visine u sivim odijelima. Lica im nije vidio, a nekom iglicom su ga uboli ispod zgloba šake (ožiljak ima i danas) i rekli su mu da će da dođu po njega 24. decembra 2011. godine?!

Zanimljivo je i da je nakon 26 godina šutnje, potpukovnik avijacije u penziji, pilot Trifko Radeta prvi put javno posvjedočio o susretu aviona JNA sa “letećim tanjirom”. Misteriozni događaj se odigrao početkom 1985. godine. Tada je Radeta, kao pitomac treće godine zadarske Vojne vazduhoplovne akademije boravio na aerodromu Pula.

Dok su uvježbavali figurno letenje i vađenje iz nepravilnih položaja pod kalotom, u penjanju ka zoni u traverzi Cresa je primetio leteći objekat, cilindričnog oblika cigarete i boje aluminijuma.

“Tek po izlasku NLO-a iz našeg vazdušnog prostora, sa “debelim zakašnjenjem”, od aerodromske kontrole letenja obaviješteni smo da u dotičnoj zoni nema drugih letjelica”, kaže Radeta.

Navodi i da je bio jedan od 12 pilota, koji su jedne noći 1987. godine borbenim avionima jurili neobično svjetlo duž cijele Jadranske obale. Kako kaže Radeta, cijela eskadrila, koju je prevodio lično komandir Milan Perić, nije uspjela da sustigne tu svjetlost.

 

Informer.ba