Region Udarno Vijesti

Srčanog bolesnika pretukla komšinica, umro policajcima na rukama

Rade Živković (51) preminuo je juče nakon što ga je ispred zgrade u Ulici Akrobate Aleksića u zemunskom naselju Kamendin pretukla komšinica Svetlana P. (38), kojoj je određeno policijsko zadržavanje.

Živković je umro na rukama policajaca koji su zbog tuče komšija izašli na uviđaj. Njegova supruga Ljiljana kaže da ju je vijest o smrti supruga zatekla na poslu.

”Ta komšinica sa suprugom i troje djece živi sprat iznad nas i stalno pravi probleme, zbog čega smo nekoliko puta zvali policiju. Zbog toga su između nas stalno i izbijale svađe’‘ – priča Ljiljana, a komšije koje su se juče okupile u njihovom stanu nastavljaju priču:

”Noćas je neko u zgradi uništio poštanske sandučiće, pa smo zvali gradsku inspekciju. Inspektor je došao jutros i Svetlana je s njim pričala o sandučićima kada se pojavio Rade, koji je krenuo u prodavnicu da kupi hljeb. Vjerovatno je mislila da je on zvao inspektora, pa ga je odmah napala. Udarila ga je nekoliko puta, izgrebala ga po licu bukvalno na ulici.

Inspektor je uspio da ih razdvoji, ali je ona poslije nekoliko minuta ponovo nasrnula na Radeta i nekoliko puta ga udarila. Inspektor je ponovo uspio da ih radvoji, pozvao je policiju, a Rade je otišao u svoj stan da ih sačeka” – pričaju komšije.

Komšinica iz stana preko puta Živkovića kaže da je čula kada su dvojica policajaca pozvonila na njegova vrata.

”Rade je otvorio vrata stana i rekao: „Zovite hitnu. Nije mi dobro.“ Onda se srušio. Policajci su odmah reagovali. Jedan je Radetu pružio prvu pomoć, raskopčao mu je košulju, masirao mu srce. Drugi je zvao hitnu pomoć.

U tom momentu je iz sobe izašla i Radetova kćerka, koja je spavala. Nastala je vriska, zapomaganje. Uprkos svim pokušajima, Radetovo srce nije izdržalo. Umro je, doslovno, na rukama policajca’‘ – kaže komšinica Živkovića.

Hitna pomoć je zbog snijega u stan Živkovića došla sat kasnije. Uzalud. Radetova supruga Ljiljana kaže da je došla kući čim ju je kćerka pozvala.

”Htjela sam da odem kod Svetlane, ali bolje je što nisam. Znala je da je on srčani bolesnik. Bilo bi mi lakše da je umro od infarkta a ne zbog svađe” – kaže Ljiljana.

Česti sukobi

Stanari zgrade u Ulici Akrobate Aleksića koji su se juče po podne okupili u stanu Radeta Živkovića kažu da su u svakom stanu porodice sa invalidima.

”Neki stanari nisu uspjeli da se uklope. Žive kao da su sami u zgradi. Prave galamu po cjeli dan i noć. Često zovemo policiju. Do sada je policija dolazila 50 puta, ali svi i dalje nastavljaju po starom” – navode komšije, prenosi srbijanski Blic.

 

Informer.ba