Crna hronika Udarno Vijesti

Srebrenik: U automobilu izgorio Tomislav Babić

Nakon slijetanja sa lokalnog puta i udarca u veći kamen u kanalu pored ceste, u srijedu oko 6 sati u Gornjim Hrgovima, općina Srebrenik, došlo je do zapaljenja vozila “golf 2″ u kojem je smrtno stradao Tomislav Babić (52) iz Gornjih Hrgova.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik su nakon gašenja požara u ostacima automobila pronašli ugljenisano tijelo nastradalog. Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona u saradnji sa pripadnicima MUP-a TK i PS Srebrenik. Na uviđaju su po nalogu tužioca prisustvovali i vještaci elektro i saobraćajne struke.

Ostaci izgorjelog automobila su prevezeni u krug MUP-a Tuzlanskog kantona. ˝Dežurni tužilac je izdao naredbu za obdukciju ostataka tijela nastradalog. Izdate su naredbe i za druga potrebna vještačenja. Nakon obavljenih vještačenja i obdukcije će se moći govoriti više uzrocima koji su doveli do slijetanja automobila sa ceste, zapaljenja vozila i smrti nastradalog˝, kazao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović. Istraga je u toku.

 

Tip/Informer.ba