Region Udarno Vijesti

Srpski novinari na Al Jazeeri morat će priznati Kosovo

Direktor Al-Jazeere Goran Milić na audiciji za posao novinara na Al Jazeeri Balkan pitao je srpske novinare je li Kosovo država, i zahtijevao je dogovor: da, piše današnji srpski Press. Milić je u razgovoru za list kazao da se to radi zato što se mora znati kako novinari razmišljaju.

Mi polazimo od realnosti na ovom prostoru da jedan određeni broj država ne priznaje Kosovo, a određeni broj ne priznaje“, kazao je Milić dodajući kako postavljaju i pitanje je li u Libiji na djelu borba za demokraciju ili rat za rušenje Gadafijevog režima.

Imamo jasno utvrđena standarde, ovo će biti televizija u kojoj novinar ne komentariše događaje, već prenosi suhe vijesti i informacije, a događaje komentarišu priznati intelektualci i analitičari, gdje ćemo uvijek nastojati imati dva ugla gledanja“, kazao je.

Srpski Press piše i kako je Al Jazeera ponudila Željku Mitroviću da im za 25 miliona eura proda televiziju Avala. Na ovaj način preko nacionalne frekvencije u Srbiji išao bi program regionalne mreže Al Jazeera Balkan koji bi uskoro trebao krenuti s emitovanjem.

 

Informer.ba