BiH Udarno Vijesti

Šta je istina o nesreći u Binježevu: Ćatović uništila službenu “toyotu”

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo provodi istragu o tome kako je sekretar Federalnog ministarstva okoliša i turizma i bivša predsjednica Komisije za dokapitalizaciju “Energopetrola” Kasema Ćatović 29. aprila ove godine u Binježevu kod Hadžića prouzročila saobraćajnu nesreću, uništivši novi službeni džip “toyota”.

Prilikom nesreće automobil, kojim je upravljala Ćatović, prevrnuo se i nastala je velika materijalna šteta, koja je procijenjena na čak 38.000 KM. Prema “Avazovim” izvorima, nesreća se dogodila u petak, u dane praznika, i to van radnog vremena. Ćatović, navodno, nije imala službeni nalog zbog čega je udes pokušala zataškati kod policije i u Ministarstvu.

” Ali, imala je jedan peh, jer se u trenutku nesreće na licu mjesta zatekao premijer Nermin Nikšić, koji se vraćao sa službenog puta” – tvrdi naš izvor te dodaje da je Ćatović u trenutku nesreće bila u društvu s kolegom iz Ministarstva prometa i komunikacija FBiH.

Neslužbeno, premijer Nikšić otvorio je internu istragu, jer sumnja da je automobil korišten u privatne svrhe i nakon radnog vremena.

Ćatović: Imala sam nalog

Ćatović je za “Avaz” potvrdila da se nesreća dogodila, ali da je imala službeni nalog i odobrenje ministrice Branke Đurić. Automobil je, kaže, koristila u službene svrhe, a u vozilu je bila sama.

” Automobil se prevrnuo pri brzini od samo 45 kilometara na sat. To se dogodilo ničim izazvano… Sumnjali smo da je riječ o grešci koju su imali automobili “toyota”. Iskusan sam vozač. Tražila sam da se uradi dodatno vještačenje, kao i alkotestiranje. Postupak se vodi pred tužilaštvom” – izjavila je Ćatović, negirajući da je protiv nje pokrenut disciplinski postupak, piše Dnevni avaz.

 

Informer.ba