Region Udarno Vijesti

Šta je srpski tabloid Kurir snimio na Thompsonovom koncertu?

“Pored mene prođe klinac od nepunih deset godina u crnoj majici kratkih rukava, ošišan kao da je izašao iz nekog filma o Hitlerjugendu. Na leđima mu piše Thompson. Na grudima ogromno slovo U“, samo je dio impresija novinara srpskog Kurira o koncertu Marka Perkovića Thompsona u Vukovaru koji je održan proteklog vikenda.

U reportaži s koncerta znakovita naslova “U ustaškom gnezdu” ne nedostaje niz usporedbi s Drugim svjetskim ratom, a razvidna je impresija autora s ratnim spektaklom iz 1968. godine “U orlovom gnijezdu”.

Kurirov let iznad gnijezda

“Poletiše desne ruke u zrak, kao na snimcima iz Berlina davne 1942. Kroz zrak se prolomi: ‘Za dom spremni!’ A ‘branitelji’, sudionici ‘domovinskog rata’ sa scene pozdraviše publiku onako kako dolikuje pravim nacistima. Desnom rukom. Uvis. Ukoso”, nabraja autor teksta koji je samo par redaka prije primijetio kako neki od tih branitelji danas ne bi mogli u rovove zbog “veličine trbuha”.

Reporteri su zabilježili i narodno veselje u Vukovaru odnosno kako autor kaže  “roštilj, piva i kineske gluposti, koje mame pare”, dok na kraju pišu kako su pobjegli na sigurno od “nacističkog ludila”. No internetsko izdanje teksta nije popraćeno fotografijama istog, pa su za svoje e-čitatelje objavili tekst “Čavoglava”, koji im valjda i danas zvuči dovoljno strašno, prenosi Index.

 

Informer.ba