Region Udarno Vijesti

Stafford terrier ušao u školu i napao djecu, petoro izujedao

Petoro učenika Osnovne škole “Desanka Maksimović” u novosadskom pregrađu Futog lakše je povrijeđeno kada ih je u zgradi škole izujedao pas rase stafford terrier.

Povrijeđena su četiri dječaka i jedna djevojčica kojima je ljekarska pomoć ukazana u futoškoj ambulanti Doma zdravlja. Ljekari su djeci očistili i previli rane, a potom su ih pustili na kućno liječenje.

U Dom zdravlja kažu da je srećna okolnost što su sva djeca bila redovno vakcinisana.

Pas je djecu napao jučer oko 17.00 sati za vrijeme školskog odmora. Svoj pir je počeo u toaletu, a potom nastavio po hodniku, ali ga je čistačica uspjela izbaciti iz školske zgrade, iako je pri tome i sama bila izložena napadima.

Direktor škole Slobodan Egelja i nastavnici nisu željeli davati bilo kakve izjave za javnost.

Ogorčeni roditelji izujedane djece smatraju neshavtljivim propustom školske dežurne službe da im je pas neopaženo ušao u školu.

Aleksandar Popadić, otac učenika koga je pas ugrizao za usnu, najavio je tužbu protiv škole zbog pretrpljenog straha njegovog djeteta.

Veterinarska inspekcija, koja je izašla na na mjesto događaja, utvrdila je da pas nije čipovan. Na uviđaj je izašla i ekipa novosadske policije i tokom dana očekuje se zvanično saopštenje o ovom događaju.

Razjarenog psa uhvatila su radnici “Čistoće” po nalogu gradske komunalne inspekcije i zatvorili ga u boks. Životinja je na posmatranju.

 

Srna/Informer.ba