BiH Vijesti

Stanislav Čađo tvrdi da u RS-u nema organiziranih kriminalnih grupa

“U RS-u, po saznanju entitetske policije, ne postoje organizirane kriminalne grupe”, ustvrdio je danas resorni ministar Stanislav Čađo

“MUPRS u prošlosti je vodio intenzivne aktivnosti na eliminisanju svih ozbiljnih organizovanih kriminalnih grupa. Nemamo iluzije da se one neće razviti u neke nove, ali to je stalni posao i složenost posla kojim se bavimo’‘, naveo je Čađo.

On tvrdi da mu  „nije jasno i ne zna na koje organizovane kriminalne grupe“ misli direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Almir Džuvo kada je jučer rekao da je organizirani kriminal u BiH ušao u sve pore društva i da je zastupljen na svim nivoima vlasti i društvenog života.

Entitetski ministar se požalio da se MUP-u RSa ne dostavljaju podaci s državnog nivoa.

“OSABiH gotovo da nikakve podatke ne dostavlja policiji RS-a ili ako ih dostavi to su minorne informacije. To nije dobro“, tvrdi Čađo i pita se da li ova zajednica može da funkcionira s tako pozicioniranom obavještajno-sigurnosnom agencijom ili mora to da rješava na neke druge načine.

Tvrdi i da  je „zabrinjavajuće da direktor OSA-e BiH na taj način govori o stvarima koje treba da zabrinu svakog običnog čovjeka i da otvore niz pitanja za sigurnosne agencije“.

Fena/Informer.ba