Politika Udarno Vijesti

Stjepan Kljujić: Još jedan propali pokušaj srpske politike da se izjednači žrtva i zločinac

Bivši član Predsjedništva RBiH Stjepan Kljujić ocjenio je u utorak da je bilo za očekivati da Tužiteljstvo BiH obustavi istragu u predmetu Ejup Ganić i drugi koja se odnosi na događaje u tadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu s početka maja 1992. godine

 “Nema dvojbe da je to očekivani rasplet, jer je Haški tribunal (ICTY) prije više godina donio konačnu odluku da nema potrebe za daljnjom istragom u tom slučaju, s obzirom na to da nije bilo ratnog zločina”, kazao je Kljujić u izjavi za Fenu.

Kljujić, međutim, podsjeća da Beograd i dalje polaže pravo da provodi vlastite istrage, te da se i on nalazi na jednoj od “listi osumnjičenih”, a u vezi s čim i dalje ostaju Interpolove potjernice.

Smatra da je apsurdna situacija svojevrsnog progona branitelja Bosne i Hercegovine posljedica inferironosti Bosne i Hercegovine u mnogim oblastima, a posebno na političkom planu.

“U svakom slučaju radi se o još jednom propalom pokušaju srpske politike da se izjednači žrtva i zločinac”, konstatirao je Kljujić.

 

Fena/Informer.ba