Crna hronika Region Udarno Vijesti

Paravinja: “Odgurivala me i vrijeđala, tada sam izgubio živce i ubio je”

Nezavisne novine došle su u posjed izjave koju je osumnjičeni za nestanak maloljetne Antonije Bilić, Dragan Paravinja, dao istražiteljima tokom saslušanja.

Paravinja je svoje priznanje započeo opisom kako je 7. juna oko pet sati ujutro sa svojim kamionom krenuo prema Splitu na prvi istovar. U Split je došao u prijepodnevnim satima gdje je završio istovar uz malo kašnjenje. Otišao je zatim u “Solin – građu” u Solinu gdje je nosio novac da plati neke svoje privatne dugove.

Nakon što je to napravio, svojim je kamionom krenuo u pravcu Zagreba. “Na putu prema Zagrebu na raskrsnici puteva Split-Drniš, Drniš-Šibenik pored puta s moje lijeve strane primijetio sam djevojku koja je stopirala vozila u kontra smjeru mog kretanja. Primijetio sam da je bila lijepa, crne, duže kose i da je na sebi imala traperice i majicu, ne mogu se sjetiti koje je boje, dok je na ramenu držala žensku torbu. Prilikom nailaska u neposrednu blizinu djevojke, pošto mi je bio otvoren prozor, ja sam joj dobacio: ‘Hoćeš li sa mnom u Zagreb?’, na što je ona odgovorila: ‘Hoću u Split’, nakon čega ja produžavam nekih 50-ak metara dalje, okrećem kamion i dolazim u blizinu djevojke koja je stopirala“, ispričao je Paravinja istražiteljima.

Odbila ga pa izgubio živce

U daljnjem nastavku iskaza Paravinja iznosi detalje razgovora s Antonijom Bilić, kako joj je rekao da joj se “nabacuje”, što je ona prihvatila s rezervom, a zatim je zaustavio kamion. Pokušao joj se približiti, ali Antonija mu se suprotstavila. Policiji je Paravinja ispričao da ga je psovala i vrijeđala, odgurivala nogama od sebe. Pokušala je izaći iz kabine, ali nije uspjela. Paravinja je policiji rekao da je zbog njenog otpora izgubio živce i tada ju je ubio.

Njeno je tijelo, naveo je Paravinja u svom priznanju, stavio na krevet iza sjedišta u kabini, te je zaustavio automobil na jedom od mostova na rijeci Krki i bacio tijelo u rijeku. Tokom ispitivanja nije se mogao sjetiti koliko je sati tada bilo.

Antonijine stvari koje su ostale u kamionu Paravinja je, kako tvrdi, bacio na jednom odmorištu čijeg se imena nije mogao sjetiti. “Nisam otvarao njenu torbu niti me zanimalo što je u njoj”, rekao je Paravinja u svom iskazu, te napomenuo kako joj nije niti znao ime.

Policiju upućivao na Mercedes Sretka Kalinića

Kako neslužbeno sznaje RTL, policija je osam sati “lomila” Paravinju prije nego je od njega dobila priznanje. Tokom ispitivanja pokazao se kao vrlo proračunat i inteligentan kriminalac, na momente sasvim hladan, a na momente u suzama.

Čitavo je vrijeme pokušavao skrenuti pažnju sa sebe pa je tako nastavio spominjati crni Mercedes, o kojem je pisao i u “oproštajnom” pismu. Podsjećamo, Paravinja je u pismu napisao da nema veze s Antonijinim nestankom i da policija u Banjoj Luci treba tražiti crni Mercedes beogradskih registracija.

Utvrđeno je da se radi o automobilu u vlasništvu Sretka Kalinića, koji je u hrvatskim medijima dobio nadimak Zver, a koji je, baš poput Paravinje, porijeklom iz sela Bilišani. Kalinić je, podsjećamo, uhapšen nakon obračuna s “kolegom” iz Zemunskog klana Milošem Simovićem i trenutno u Beogradu čeka ponovljeno suđenje za likvidaciju Zorana Đinđića, prenosi Index.

 

Informer.ba