Izdvojeno Politika Vijesti

Stranke nisu ispunile uslove za predlaganje kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara

Nijedna stranka zastupljena u parlamentu BiH do danas nije obavijestila Predsjedništvo BiH da je prikupila dovoljan broj potpisa podrške kandidatu kojeg bi Predsjedništvo predložilo za budućeg predsjedavajućeg Savjeta ministara – izjavio je Srni Damir Bećirović, savjetnik za medije predsjedavajućeg Predsjedništva Željka Komšića.

Zahtjev Predsjedništva je da se prikupi podrška od 22 poslanika, uključujući i entitetsku većinu.

Bećirović je naveo da Predsjedništvo čeka da budu ispunjeni ovi zahtjevi i ima saznanja da se u tom pravcu već vode intenzivni stranački pregovori.

Na primjedbu da će biti probijen zakonski rok od osam dana u kojem je Predsjedništvo Bih trebalo da predloži novog kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara, pošto ranije predloženi Slavo Kukić nije dobio podršku parlamenta BiH, Bećirović je istakao da za to nije krivo Predsjedništvo, nego drugi.

Niti neko može da sankcioniše Predsjedništvo BiH, niti ono može da sankcioniše nekog drugog zbog toga. Predsjedništvo BiH se neće igrati svojim ugledom zarad lidera političkih stranaka“, rekao je Bećirović i dodao da bi svi članovi Predsjedništva BiH voljeli da je to davno završeno.

 

Srna/Informer.ba