Izdvojeno Region Vijesti

Strava i užas u Karlovcu: Tri učenika Šumarske škole kolegu silovali nogom od stolice?

Karlovcem se proširila vijest o stravičnom zlostavljanju u Šumarsko-drvodjeljskoj školi, o tome kako su trojica učenika jednog svog kolegu u petak silovala nogom od stolice.

Dječak iz okolice Karlovca je pritom navodno ozlijeđen i oporavlja se u bolnici, a trojica nasilnika izbačena su iz škole, navodi KAportal

Glasnogovornica PU karlovačke Tamara Grčić potvrdila je da su iz spomenute škole u petak zaprimili prijavu protiv trojice maloljetnika zbog sumnje na nasilničko ponašanje, no detalje nije mogla iznostiti jer je istraga u toku, kao i zbog toga jer su akteri maloljetne osobe.

Zbog događaja je održana hitna sjednica Školskog vijeća na kojoj je i odlučeno da se stvar preda u ruke policije, a nasilnici udalje iz škole. Ipak, direktor škole Robert Erdeljac kaže kako je slučaj prenapuhan.

” Stvar nije takva kakvom se prikazuje. Slučaj nije bezazlen, ali nije niti takav kako izgleda. Poduzeli smo sve mjere, prijavili slučaj policiji u Karlovcu i Centru za socijalni rad, a djeca su udaljena iz škole i neće pohađati nastavu sve dok se ne utvrde sve okolnosti” – rekao je direktor Šumarsko-drvodjeljske škole Robert Erdeljac, dodajući kako nije bila riječ o seksualnom zlostavljanju već “samo” o zlostavljanju.

O detaljima događaja će direktor Erdeljac javnost izvjestiti na sutrašnjoj konferenciji za medije.

Mnogi su se u Karlovcu prisjetili slučaja iz devedesetih godina, kada je u Učeničkom domu jedan učenik Šumarske škole, inače Vrbovčanin, silovan nogom od stolice, a od posljedica zlostavljanja je preminuo.

Takav način zlostavljnja bio je svojevrsna inicijacija učenika – stanovnika Učeničkog doma kojih je bilo iz svih djelova Hrvatske s obzirom da jedino Karlovac ima Šumarsku školu.

 

Informer.ba