BiH Vijesti

Struja za povratnike u selo Tičevo nakon 10 godina

Povratnici u Tičevo na području Bosanskog Grahova, nakon 13 godina od povratka dobili su električnu energiju u domovima, ali je bez struje još 25 odsto područja ove opštine, što je jedan od glavnih razloga izostanka masovnijeg povratka prijeratnih stanovnika.

Načelnik ove opštine Uroš Makić rekao je da vlasti Federacije BiH i Livanjskog kantona nisu pomogle ni jednom markom opštinu koja je teško stradala u ratu i spada među najrazrušenije i najsiromašnije u BiH, pa se obnavlja onoliko koliko se pomoći dobije.

Makić je upozorio da su zbog neformiranja državne vlasti zaustavljeni projekti obnove stambenog fonda i infrastrukture na području ove opštine, koje finansira Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH posredstvom Fonda za povratak, a koje izdvaja 80 odsto ukupnih sredstava namijenjenih projektima obnove.

On je za lokalni radio u Livnu podsjetio da je ovo ministarstvo u prethodne dvije godine na području opštine Bosansko Grahovo realizovalo projekte obnove stambenog fonda i komunalne infrastrukture vrijednosti 3,5 miliona KM, te da ova opština od resornog državnog ministarstva za projekte održivog povratka i ove godine očekuje značajna sredstva.

 

Srna/Informer.ba