BiH Udarno Vijesti

Studenti iz Doma Nedžarići tvrde: Jedemo hranu punu crva!

Nezadovoljni stanari Studentskog doma Nedžarići poslali su redakciji “Dnevnog avaza” fotografije na kojima se vidi pokvarena hrana puna crva, a koju im, kako tvrde, za ručak i večeru pripremaju kuhari menze u Domu.

Studenti koji su zbog bojazni da bi mogli imati posljedice željeli ostati anonimni ističu da su se na ovakav potez odlučili nakon brojnih upisa u knjigu žalbi u restoranu i izostanka reakcije odgovornih osoba.

Odbacuje tvrdnje

Ove tvrdnje pojedinih studenata direktor Studentskog centra Emir Kadrić kategorično odbacuje.

Ako se to već dogodilo u našoj menzi, zašto studenti nisu o tome obavijestili kuhare, upravnika, direktora, nego medije? Ipak smatram da je u pitanju samo dobra fotomontaža” – kazao je Kadrić.

Prema riječima Kemala Mirvića, pomoćnika upravnika za ishranu u domovima Bjelave i Nedžarići, dnevno se pripremi oko 4.000 obroka.

Ovakve situacije su moguće kada se radi s povrćem. Međutim, prije pripreme 13 vrsta jela svaki dan se kvalitet hrane provjerava. Svaka sugestija studenata je dobrodošla. O ovom slučaju nas niko nije obavijestio i pitamo se zašto tanjir s hranom nije vraćen kuhinji” – pita se Mirvić.

Dobri uvjeti

Naša ekipa posjetila je jučer menzu u Nedžarićima kada se studentima dijelio ručak.

Prije nekoliko sedmica uselio sam se u Dom. Uvjeti stanovanja su dobri, a i hrana je ukusna i raznovrsna. Do sada nisam nikada dobio pokvarenu hranu i nisam imao problema s kuhinjom” – ističe student Amsad Kanlić iz Goražda.

Istog mišljenja bila je i studentica iz Zenice Aida Huskić.

Neka se ne plaše sankcija  

Za vrijeme naše posjete upravnik Doma Nedžarići Amir Šehić obišao je s nama kuhinju u kojoj se hrana svakodnevno priprema.

Variva se kuhaju ujutro i odmah se dijele za ručak i večeru. Ono što ostane na kraju dana ne vraća se na sutrašnji meni. Studenti se ne trebaju plašiti sankcija i trebaju reći ako nešto nije uredu, a ne služiti se ovim metodama” – ističe Šehić.

 

Avaz/Informer.ba