Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Studentica iz Brčkog nakon svađe s momkom, zarila sebi nož u stomak

Dvadesetogodišnja Maja Maksimović (20) iz Brčkog, studentkinja farmacije na Medicinskom fakultetu u Banjaluci, pokušala je danas iza ponoći da se ubije zarivši sebi nož u stomak.

Motiv pokušaja samoubistva navodno je bila svađa sa momkom, koji je u kritičnom trenutku bio s njom i njenom cimerkom.

Incident se dogodio u Ulici Ranka Šipke u banjalučkom naselju Mjesec, a policiji je prijavljen oko 50 minuta iza ponoći. Maksimovićeva je nakon svega prebačena u banjalučki Univerzitetsko-klinički centar (UKC), gdje je operisana.

Iz UKC-a je saopšteno da je Maksimovićeva primljena sa ubodnom ranom stomaka, te da je nakon ukazane pomoći i operacije njeno stanje zadovoljavajuće.

U policiji su potvrdili da je čitav slučaj zaveden kao samoranjavanje, odnosno pokušaj samoubistva, te da nema tragova koji bi ukazali da je u pitanju neko teže krivično djelo.

“Djevojka sa cimerkom živi u Banjaluci u iznajmljenom stanu. Nakon povratka iz grada gdje se posvađala sa momkom sve troje su bili u toj kući. Nakon rasprave sa momkom djevojka je uzela nož i zarila ga sebi u stomak. Momak i cimerka su bili šokirani”, ispričao je izvor “Nezavisnih” blizak istrazi.

Dodao je kako se momak djevojke prvi pribrao i odmah pritekao u pomoć Maksimovićevoj izvadivši joj nož iz stomaka, nakon čega je obaviještena policija i Hitna pomoć.

Mještani koji žive u ulici gdje su boravile Maksimovićeva i njena cimerka imali su samo riječi hvale za Maju.

“Kulturna djevojka, uvijek bi pozdravila kada bi prošla pored nas. Uistinu ne znamo šta ju je moglo natjerati na tako nešto. Niko nije vrijedan da se zbog njega oduzima život i to bi trebalo da bude nauk svima”, izjavila je komšinica koja je zamolila da joj ne navodimo ime.

Šokirani roditelji Maksimovićeve danas oko 11 časova su doputovali u Banjaluku iz Brčkog.

 

Nezavisne/Informer.ba