BiH Izdvojeno Vijesti

Stvoreni svi uslovi za hapšenje Dudakovića

Lider Demokratske narodne zajednice /DNZ/ BiH Rifat Dolić izjavio je da su poslije hapšenja bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske /VRS/ Ratka Mladića stvoreni svi uslovi da iza rešetaka završi i bivši komandant Petog korpusa Armije BiH Atif Dudaković.

Predsjednik partije, koju je osnovao Fikret Abdić, naglasio je da više ne postoji nikakvo opravdanje za izbjegavanje gonjenja bošnjačkog generala koji je činio zlodjela nad Srbima, ali i svojim sunarodnicima koji su se borili na strani Abdića i autonomne pokrajine Zapadna Bosna.

On je izrazio čvrsto uvjerenje da će se Dudaković veoma brzo naći pred licem pravde i suočiti sa optužbama za ratne zločine i dodao da je DNZ nebrojeno puta pozivala na hapšenje Dudakovića, jer je nesporno da on treba da bude procesuiran.

“Koliko god da je slučaj `Mladić` visio nad Srbijom i odnosima u cijelom regionu, toliko slučaj `Dudaković` visi nad BiH i njenim unutrašnjim odnosima, prije svega nad odnosima Srba i Bošnjaka. Zbog toga taj predmet mora da se okonča“, zaključio je Dolić za “Pres”.

 

Informer.ba